Gladiátor Bára

Gladiátor Bára

BARBORA KAFKOVÁ

▶ krásná a statečná mladá žena
dospělák s pes equinovarus potýkající se s operacemi a omezeními
▶ s odvahou, odhodláním, bláznostvím rozhodnuta se z toho „nepodělat“
běžela Gladiatora za všechny rodiny, děti, dospělé s touto nemocí.


Autenticky popsala, co se jí honilo hlavou během náročného závodu:

V sobotu, když jsem se postavila na start Night Gladiátor Race, hned mi bylo jasné pro koho běžím. Pro Vás všechny, co se teď denně potýkáte s léčbou. Pro Vás maminky, tatínky, rodiče…..

Někdy na jednom rozhodnutí stojí hodně. Jedno rozhodnutí a kolik toho můžeme získat.

Moje budoucnost tenkrát stála na máminým rozhodnutí a moje maminka se rozhodla správně, stejně tak jako Vy všichni, co se denně potýkáte s dlahami, sádrami, pravidelným dojíždějím do nemocnic i několik stovek kilometrů, rehabilitacemi, cvičení……ale máte před sebou jasný cíl, má to smysl!!!

Night GLADIÁTOR race je běžecký závod spojený s překážkami. Nic pro PECkaře? Omyl!

Na trati mně čekalo bahno, hodně bahna, šplh, klády, přenášení pneumatik, běh, strmé kopce, voda, přeskakování ohně, lanové sítě, trestné angličáky…… bylo to výživné, ale pro holku, co miluje adrenalin a výzvy, parádní závod.

Narodila jsem se s oboustranným PEC a i když se tenkrát o léčbě nevědělo téměř nic, moje maminka bojovala jak lvice aby mi pomohla postavit ty nejpevnější základy stejně tak, jak to děláte Vy, abych si mohla plnit svoje sny a cíle, tak jak tomu bylo teď.

Celý závod byl plný adrenalinu, běhu, překonávání, zážitků ale i emocí. V průběhu závodu jsem myslela na svoji maminku, díky jejímu rozhodnutí nevzdat se, jsem si mohla splnit další svůj sen.

Nikdy mi neřekla ne, na to nemáš, to nemůžeš, nevěřím ti, na místo toho jsem slyšela, zkus to a tím se má síla rázem ztroj-násobila. Nikdy se mi od ní nedostal ten pocit, že jsem něco míň. Kolikrát mi pomohla, ukázala, jak na to, ale nedělala věci za mě, protože to bylo to, co mě posilovalo.

Posadila se do první řady, držela mi palce, fandila mi, povzbuzovala ve všem, pro co jsem se rozhodla, před každou překážkou, před kterou jsem stála a že si umím občas pěkně vymýšlet, jako teď ten nápad běžet GLADIÁTORA.

Měla jsem na trati momenty, kdy jsem si říkala, co tam proboha dělám, když jsem třeba ztratila botu v bahně, nesla kládu na zádech. Ale ta jistota obrovské podpory mojí rodiny, která mi fandí ve všem, pro co se rozhodnu mně nakopávala.

Závod jsem úspěšně dokončila, po 5 km a 22 překážek jsem doběhla do cíle závodu night gladiátor race, ale za to můžu poděkovat právě svým rodičům a kdyby Vaše malé PECičky uměly mluvit, přes všechny ty slzičky, které je to občas stojí a Vám to trhá srdce, poděkují Vám také.

Procházíte léčbou, ale tím stavíte svému dítěti ty nejpevnější základy, stejně tak, jak je postavili moje rodiče mě .
Vaše PECičky Vám ještě jednou ukážou co všechno také dokážou, budete koukat..