pořad SAMA DOMA: O ortopedické vadě Pes equinovarus

pořad SAMA DOMA: O ortopedické vadě Pes equinovarus

24.11.2022 byl velký den pro pacientskou organizaci Achilleus z.s. a to účastí v živém vysílání v pořadu České televize Sama Doma. Úvodem byl rozhovor s porodníkem, gynekologem a genetikem Pavlem Caldou, který podrobně vysvětlil jak vada Pes equinovarus vzniká, jaká je pravděpodobnost dědičnosti či dalších přidružených vad.

V dalším vstupu si vzala slovo Stáňa Bašatová, jako zakladatelka a ředitelka Achillea popsala začátky zrodu pacientské organizace a také představila Ponsetiho metodu. Jelikož se Stáňa s touto vadou setkala u svého manžela a poté i u dcery Elišky tak ví, jakými emocemi si rodina s touto vadou prochází. I o této osobní zkušenosti a o prvních krůčcích a krocích pacientské organizace Achilleus se rozpovídala v živém vysílání.

Velkým zpestřením ve vysílání byl vstup s maminkou Kateřinou Strejc, která měla s sebou živý důkaz v podobě svého syna Marečka, že vada je léčitelná a při správném použití Ponseti metody jsou děti takřka zdravé. 

Celé vysílání můžete zhlédnout zde: https://www.ceskatelevize.cz/porady

Sestříhanou verzi vám nabízíme pod tímto článkem nebo v odkazu zde: ČT1, pořad Sama doma, téma: golfová noha, spolek Achilleus

Máte-li dojem, že má cenu co děláme, můžete nám s tím pomoct.
Třeba zadáním trvalého nebo jednorázového příkazu na
Nebo přes QR kód či můžete využít DMS: na telefonní číslo 87 777 zašlete SMS ve formátu DMS GOLFOVANOHA 60 nebo 90.
DĚKUJEME !!!
 
 
 

Přidat komentář